Bănci și Asigurări

Vista Bank, controlată de grupul grec Vardinogiannis, ajunge la active de 1,6 mld. euro şi o cotă de piaţă de peste 1% şi poate urca în top 15 bănci, în contextul finalizării fuziunii cu Crédit Agricole România. Francezii de la Crédit Agricole părăsesc piaţa bancară locală după un deceniu

Vista Bank, controlată de grupul grec Vardinogiannis,...

Autor: Claudia Medrega

04.10.2022, 16:15 247

Georgios Athanasopoulos, şeful Vista Bank: „Finalizarea integrării Crédit Agricole România reprezintă un pas important pentru consolidarea Vista Bank în sistemul bancar din România, în linie cu strategia noastră de creştere accelerată. Am devenit o instituţie bancară mai puternică, mai eficientă şi mai competitivă“.

Vista Bank (fosta Marfin), controlată de grupul grec Vardino­giannis, a finalizat fuziunea cu Crédit Agricole Romania, după derularea planului de integrare, echipele celor două bănci lucrând pentru a asigura alinierea tehnică, operaţională şi de business şi implementând procesul de migrare.

„Finalizarea integrării Crédit Agricole Romania reprezintă un pas important pentru consolidarea Vista Bank în sistemul bancar din România, în linie cu strategia noastră de creştere accelerată. Am devenit o instituţie bancară mai puternică, mai eficientă şi mai competitivă, cu o capacitate sporită de a le oferi clienţilor noştri existenţi şi viitori servicii de calitate superioară şi o experienţă bancară îmbunătăţită. Le spunem bun venit clienţilor şi angajaţilor Crédit Agricole Romania în familia Vista Bank. Împreună suntem mai puternici, iar această fuziune aduce noi perspective şi oportunităţi pentru toate părţile interesate - clienţi, angajaţi, acţionari, societate“, spune Georgios Athanasopoulos, director general al Vista Bank.

Vista Bank va deţine după fuziune active de 1,6 mld. euro, credite de 900 mil. euro şi depozite de 1,4 mld. euro, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Cota de piaţă a Vista Bank poate urca peste 1%, după finalizarea preluării CrÈdit Agricole, banca având posibilitatea să avanseze spre top 15 cele mai mari bănci de pe piaţa românească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO