Bănci și Asigurări

Visa si patru banci romanesti promoveaza cardurile

11.05.2001, 00:00 19



VISA si patru banci romanesti fac campanie de promovare a cardurilorVISA International a lansat incepand cu 1 mai, prima campanie nationala de promovare a cardurilor bancare in Romania care isi doreste sa comunice si sa popularizeze beneficiile sistemului de plata prin carduri in situatii obisnuite, respectiv utilizarea mai usoara si in conditii de siguranta maxima a disponibilitatilor finciare din cont bancar.

Campania se desfasoara in perioada mai - iulie, in colaborare cu 4 banci membre VISA care au deja vechime in emiterea de carduri pentru o gama larga de consumatori, fiind sustinuta si mediatizata prin reclame in presa si panouri publicitare plasate in statiile mijloacelor de transport.

Cele patru banci participante sunt Banc Post, Banca Romana Pentru Dezvoltare - Societe Generale, Banca Comerciala Romana si Banca Comerciala Ion ?iriac. Reprezentantii VISA spera sa atraga in acest demers mai multe banci.

Premiul cel mare al promotiei VISA va fi in valoare de 3.000 de dolari, transferabili pe card. Campania se adreseaza tuturor persoanelor care vor solicita un card VISA Electron sau VISA Classic emise de bancile participante la campanie, in perioada mai - iulie.

Campania prevede si cate un premiu saptamanal de 100 de dolari, care va fi acordat prin tragere la sorti unuia dintre noii utilizatori de carduri VISA. Fiecare banca participanta va acorda propriul set de premii - un premiu de 3.000 de dolari si 14 premii saptamanale, astfel incat premiile totale acordate de-a lungul celor trei luni de promotie vor ajunge la 17.600 de dolari.

"Premiul cel mare, pe care VISA il ofera, este mai degraba o aventura a cumparaturilor la care ne invitam clientii, transferand cei 3.000 de dolari pe noul card VISA al castigatorului pentru cheltuielile sale curente. Prin aceasta actiune dorim sa familiarizam romanii cu beneficiile si siguranta platilor prin carduri VISA.", a declarat pentru Ziarul Financiar Radu Obreja, vice-presedinte Visa CEMEA .

In Romania, cardurile VISA sunt acceptate in peste 800 de automate bancare si la peste 7.000 de puncte de vanzare din toata tara, iar la nivel mondial, in peste 21 de milioane de locatii si 700.000 de automate bancare.

Pe piata romaneasca sunt, in prezent, noua emitenti de carduri bancare: Banca Agricola, Bank Austria, BCIT, Banc Post, BRD, Banca Transilvania, Citibank, Grupul BCR si RIB care au emis 44 de tipuri diferite de carduri active, dintre care 21 emise sub licenta VISA, 16 sub EUROPAY si sapte sub AMERICAN EXPRESS.

Cu o singura exceptie - BRD VISA Clasic, in lei - toate cardurile puse in circulatie sunt de debit iar statisticile bancilor arata ca gradul de utilizare al acestora este intr-o proportie de peste 97% numai la ATM-uri pentru eliberarea de numerar.

Cu cele peste un milion de carduri emise la sfarsitul anului trecut, carora le corespunde o valoare a tranzactiilor ce depaseste 10.000 miliarde lei, se poate spune ca si in Romania cardul tinde sa devina un fenomen de masa.

Cu toate acestea, la mai mult de cinci ani de la emiterea primului card, cultura cash-ului este inca foarte inradacinata la romani, platile prin carduri detinand o pondere de maximum 3% din valoarea tranzactiilor.

VISA este una dintre cele mai cunoscute marci de carduri bancare si cel mai mare sistem de plata international, cardurile VISA generand un volum anual de tranzactii de peste 1,8 trilioane de dolari.

La sfarsitul anului 2000, volumul de cheltuieli pe carduri a atins 202,5 milioane de dolari, iar la sfarsitul lunii aprilie, anul acesta, numarul de carduri VISA emise in Romania depasise 600.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO