Bănci și Asigurări

Visa: Românii nu mai merg cu valută în străinătate, ci plătesc cu cardul şi retrag banii de la bancomate

Visa: Românii nu mai merg cu valută în străinătate,...

Autor: Anelis Baciu

19.07.2016, 00:05 284
Românii care călătoresc în străinătate nu mai merg cu valută de acasă în ţările pe care le vizitează, aşa cum se întâmpla în urmă cu câţiva ani, ei preferând acum să plătească cu cardul la cumpărături şi să retragă bani de la bancomate, atunci când au nevoie de cash. Anul trecut românii au care au călătorit în străinătate au efectuat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 mld. lei (1,2 mld. euro), în timp ce retragerile de la banco­mate au însumat circa 3 mld. lei (674 mil. euro), potrivit datelor BNR.
 
„Turismul internaţional, accesul la internet şi la tehnologiile inovatoare au schimbat radical percepţia şi comporta­men­tul consumatorului. Dacă înainte românii pre­ferau să vină cu valută de acasă când călă­toreau în străinătate, acum tot mai mulţi dintre ei aleg să plătească direct cu cardul în magazine şi să retragă bani de la bancomate în ţările de destinaţie atunci când au nevoie de numerar“, a declarat Cătălin Creţu,  direc­tor general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO