Bănci și Asigurări

VISA invita la protejarea impotriva fraudei

14.03.2001, 00:00 24



VISA International CEMEA (divizia din Europa Centrala si de Est) a incheiat recent un parteneriat cu ai Corporation, aceasta companie fiind principalul furnizor de software pentru managmentului riscului agreat de VISA in aceasta zona.

Sistemul RiskNet de la ai Corporation, care monitorizeaza, detecteaza si gestioneaza fraudele pe orice tip de card, inclusiv cerdurile inteligente (cele cu cip electronic - n.r.), este folosit deja de 16 banci membre VISA pe 14 piete din toata regiunea CEMEA.

"Nevoia bancilor de a controla tentativele de frauda este mai mare pe pietele noi de carduri, dat fiind faptul ca acestea sunt foarte atractive pentru infractori.

Acest parteneriat atesta calitatea superioara si eficacitatea sistemului RiskNet, si, fara indoiala, va aduce considerabile beneficii concrete bancilor care il vor folosi.

Sistemul functioneaza indiferent de numarul de carduri ale unei banci- poate monitoriza cateva mii sau cateva milioane de tranzactii pe zi.

Scalabilitatea il face foarte potrivit pentru bancile din regiunea CEMEA", a afirmat Radu Obreja, vicepresedinte al VISA CEMEA.

Mark Carter, director executiv al ai Corporation a mentionat ca sistemul RiskNet poate detecta intre 75% si 90% din tranzactiile frauduloase, cu conditia ca parametrii sa fie determinati corect.

In zona noastra, Banca de Economii din Cehia a fost prima care a implementat sistemul RiskNet Issuer pentru monitorizarea emitentilor de carduri, iar Banca de Economii din Slovacia a instalat pentru prima data in zona sistemul RiskNet Acquirer pentru monitorizarea completa a tuturor tranzactiilor in timp real la toate punctele comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO