Bănci și Asigurări

Virgil Şoncutean, al treilea mandat la conducerea Allianz-Ţiriac. Cum a schimbat Virgil Şoncutean direcţia asigurătorului Allianz-Ţiriac de la auto spre asigurările de viaţă şi sănătate. Compania, foarte cunoscută pentru Casco şi property, se mută pe viaţă şi sănătate, ceea ce va fi o provocare pentru restul pieţei

Virgil Şoncutean: Nu am sacrificat succesul pe termen lung de dragul succesului pe termen scurt. Asta a fost parte din principiile care ne-au guvernat atunci când am luat decizii de business.

Virgil Şoncutean: Nu am sacrificat succesul pe termen lung de dragul succesului pe termen scurt. Asta a fost parte din principiile care ne-au guvernat atunci când am luat decizii de business.

Autor: Mircea Nica

19.07.2022, 17:15 722

♦ Virgil Şoncutean a fost nominalizat pentru încă un mandat la cârma Allianz-Ţiriac, mandatul fiind în curs de aprobare la ASF ♦ De când a preluat conducerea companiei, volumul subscrierilor a crescut cu 66% ♦ După cinci ani pe poziţia de coordonator al reţelei de vânzări şi distribuţie din Allianz-Ţiriac, în anul 2016 el a fost numit director general al asigurătorului.

Virgil Şoncutean, directorul gene­ral al companiei Allianz-Ţiriac, a fost nominalizat de către Consiliul de Admi­nistraţie pentru al treilea man­dat la cârma societăţii, având deja aproape 6 ani în poziţia actuală, po­trivit informaţiilor transmise de Allianz-Ţiriac.

Virgil Şoncutean s-a alăturat echipei Allianz-Ţiriac în anul 2001 pe poziţia de traininig manager. După 2 ani şi trei luni, el a devenit regional sales manager până în anul 2006, ulterior fiind responsabil de un program denumit Sales OPEX“ (Sales Operational Excellence). Începând cu luna septembrie 2010, Virgil Şoncutean a preluat o poziţie de conducere pe zona de consultanţă şi distribuţie în cadrul diviziei Allianz Managed Operations and Services SE. Apoi din 2013 până în 2016 a ocupat funcţia de chief sales officer în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări, pentru ca ulterior să fie numit CEO al companiei, conform profilului său de LinkedIn.

Virgil Şoncutean a absolvit Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în perioada 1994-1999, iar ulterior a studiat la Northwestern University - Kellogg School of Management în perioada 2009-2011 şi a obţinut un MBA în business administration.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO