Bănci și Asigurări

VIG trebuie să vină cu încă 12 milioane de euro la capitalul Omniasig

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Dumitrache

08.09.2013, 21:21 394

Omniasig, a doua companie din piaţa asigurărilor generale, îşi va majora capitalul social cu 53,7 milioane de lei (12 mil. euro), prin aport în numerar al acţionarilor, potrivit unui convocator al asigurătorului. Capitalul companiei ar urma să ajungă în urma acestei operaţiuni la 440 milioane de lei. Majorarea capitalului urmează să fie aprobată de adunarea generală a acţionarilor programată pentru 8 noiembrie şi presupune emiterea unui număr de 15,3 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 3,5 lei/titlu, care vor fi oferite spre subscriere actualilor acţionari.

Omnniasig este deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care deţine peste 99% din acţiunile asigurătorului român. Practic, VIG trebuie să participe cu peste 53 milioane de lei la majorarea de capital. Acţionarii asigurătorului au aprobat o suplimentare de capital de 138 milioane de lei (30 mil. euro) şi în toamna anului trecut, operaţiune care s-a încheiat în primul trimestru din 2013. Omniasig a încheiat ultimii doi ani cu pierderi cumulate de peste 300 milioane de lei.

Compania a fuzionat în primăvara anului trecut cu BCR Asigurări, o altă companie controlată de VIG. Omniasig a avut în primul semestru venituri din subscrieri de 438 milioane de lei (100 mil. euro), în scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. VIG mai deţine pe piaţa românească Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO