Bănci și Asigurări

VIDEO. BCR Seed Starter, prima companie de capital de risc corporativ lansată de o bancă pe plan local, va avea iniţial un buget de 5 mil. euro pentru investiţii în start-up-uri tech din România. Tichetul mediu - 500.000 de euro. În 2024 sunt aşteptate primele două tranzacţii

Autor: Adrian Seceleanu

20.11.2023, 23:47 276

BCR Seed Starter, prima companie de capital de risc corporativ lansată în România de o bancă, va avea un buget iniţial de investiţii de 5 milioane de euro şi estimează că anul viitor, când va deveni operaţională, va realiza primele sale două tranzacţii, au declarat reprezentanţii BCR în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vrem să identificăm sinergii între businessul nostru şi scena de start-up-uri tech din România. Sunt încrezător, pentru că ştiu că sunt multe asemenea proiecte”, a spus Thomas Kolarik, vicepreşedinte IT & Operations la BCR şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BCR Seed Starter. „Este continuarea unei călătorii mai lungi, care a început cu susţinerea start-up-urilor. Este începutul unui proiect care ne va permite să susţinem şi mai mult ecosistemul de start-up-uri tech”, a precizat Kolarik.

“BCR Seed Starter va oferi startup-urilor oportunitatea de a dezvolta, testa, adapta şi oferi produse cu valoare adăugată, atât pentru ecosistemului BCR şi Erste, dar şi direct către clienţii băncii. Colaborarea se va desfăşura pe o bază non-exclusivă, deoarece scopul nostru este să ajutăm startup-urile să crească pe pieţele lor ţintă. Obiectivul nostru este să investim un tichet mediu de 500.000 de euro, în schimbul unei participaţii minoritare de maximum 24,99% ”, a declarat Carmen Dibuş, CEO al BCR Seed Starter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO