Bănci și Asigurări

Veniturile Unita au crescut cu 92% in T1

Veniturile Unita au crescut cu 92% in T1

Click pentru imaginea marita

21.05.2007, 22:41 25

Compania de asigurari generale Unita, membra a grupului Vienna Insurance, a subscris pe primul trimestru al acestui an prime brute in valoare de 146,2 mil. lei (43,3 mil. euro), in crestere cu 92% fata de perioada similara a anului 2006.
Evolutia Unita a fost de circa 2,5 ori mai mare decat ritmul de crestere de 37% inregistrat de piata asigurarilor generale pe primele trei luni ale anului 2007.
"Cresterea substantiala a volumului de prime brute subscrise in trimestrul intai se explica, in principal, prin procesul de restructurare a intregii companii, demarat in aprilie 2006, odata cu schimbarea conducerii societatii", a declarat Iulian Dumitru, presedinte si director general al Unita.
Asiguratorul a transferat anul trecut portofoliul de asigurari de viata catre Omniasig Viata si a preluat asigurarile non-agricole de la Agras, dupa ce aceasta din urma s-a specializat pe asigurari agricole.
"Principalele masuri pentru cresterea volumului vanzarilor au constat in: stabilirea unei strategii clare, bazata pe productivitate si orientata catre retail, actualizarea tarifelor practicate, noi mecanisme de motivare si remunerare a retelei de vanzare, utilizarea mai eficienta a canalelor de distributie", a explicat Dumitru.
In urma cresterii de pe primele trei luni ale anului, Unita a ajuns la o cota de 8,2% pe piata asigurarilor generale si s-a clasat intre primii cinci asiguratori locali ce activeaza pe acest segment, potrivit estimarilor companiei.
Valorea daunelor platite de Unita in primul trimestru in 2007 a fost de 44,4 milioane de lei (13 mil. euro), in scadere cu 1% fata de nivelul din acelasi interval al anului trecut.
Pentru urmatoarele trei trimestre ale lui 2007, Unita planuieste sa continue aplicarea strategiei multianuale stabilite in 2006. "Principalele obiective sunt: cresterea volumului de prime brute subscrise, orientarea vanzarilor spre sectorul de retail, sporirea ponderii produselor non-auto", spune Dumitru.
Un alt obiectiv al celor de la Unita este cresterea profitabilitatii pe fiecare categorie de asigurari prin imbunatatirea procesului de subscriere si monitorizarea canalelor de distributie. Asiguratorul a inregistrat anul trecut o pierdere de 21,39 mil. lei (6 mil. euro), dupa un profit de 283.641 de lei (80.502 euro) in 2005, ca urmare a daunalitatii ridicate a asigurarilor auto care a afectat majoritatea companiilor de asigurare ce activeaza pe acest segment. Actionarii majoritari ai Unita sunt Omniasig cu o participatie de 55% si Vienna Insurance Group cu 44,9979%, restul de 0,0008% din actiuni sunt detinute de patru persoane fizice.
Grupul Vienna Insurance s-a clasat la sfarsitul lui martie 2007 pe primul loc in topul asiguratorilor romani, dupa ce a subscris prime brute in valoare de 106,2 mil. euro, prin intermediul celor patru companii detinute pe piata locala: Omniasig, Unita, Omniasig Viata si Agras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO