LIVE: Retrospectiva săptămânii. ZF IT Generation: Cele mai hot ştiri din industria tech; Cât au investit membrii TechAngels în 2021?; Ce planuri are platforma de închiriere de echipamente mobile INKI.TECH în 2022?; Cum a fost 2021 pentru platforma Hyperhuman dedicată profesioniştilor în fitness?; Cum accelerăm dezvoltarea ecosistemului local de start-up-uri?
Bănci și Asigurări

UniCredit Bank extinde digitalizarea la nivelul operaţiunilor bancare şi lansează cardurile de debit virtuale pentru persoane fizice

Clienţii persoane fizice care deţin un cont curent în lei şi/sau euro la UniCredit Bank, îşi pot emite instant un card de debit virtual Visa Classic şi/sau Visa Gold direct din aplicaţia Mobile Banking, au transmis luni reprezentanţii băncii.

Pentru plăţile la punctele de vânzare (POS), cardurile virtuale pot fi folosite prin înrolarea în wallet / portofelul virtual Apple Pay sau Google Pay de pe telefon, în timp ce în cazul tranzacţiilor pe internet modul de utilizare este absolut similar cardurilor obişnuite (cu suport fizic), folosind informaţiile generate în aplicaţia Mobile Banking.

„Clienţii care deţin un telefon mobil cu aplicaţia  Mobile Banking de la UniCredit Bank instalată, îşi pot uita liniştiti portofelul acasă pentru că au la dispoziţie, în aplicaţie, soluţii de plată Google Pay sau Apple Pay, posibilitatea de a retrage numerar prin funcţionalitatea mCash, carduri virtuale şi nu în ultimul rând posibilitatea de a se bucura de oferte speciale prin programul ShopSmart“, spune Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Cardurile de debit virtuale de la UniCredit Bank nu au taxe de emitere şi administrare şi se pot ataşa oricărui cont în lei sau euro, pot fi administrate direct din aplicaţia Mobile Banking pentru modificarea limitelor de tranzacţionare, blocare/deblocare, vizualizarea datelor de card, închiderea instantanee a cardului. 

“Clienţii îşi pot înregistra noul card virtual în aplicaţiile de portofele mobile existente, iar, prin intermediul tehnologiei de tokenizare Visa, datele sensibile ale cardului sunt criptate şi înlocuite cu un identificator digital (token) – astfel plăţile digitale vor fi şi mai sigure şi protejate împotriva fraudei”, adaugă Elena Ungureanu, Country Manager Visa Romania.

Reprezentanţii UniCredit Bank mai precizează că în momentul emiterii în aplicaţia Mobile Banking, clienţii pot alege pentru cardul virtual dintr-un număr de 5 culori pentru Visa Classic şi 3 culori pentru Visa Gold.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.