Bănci și Asigurări

Un român a cumpărat 10 kilograme de aur de la Piraeus Bank într-o singură tranzacţie. În total are 34 de kilograme. VIDEO

Autor: Ciprian Botea

04.02.2013, 15:51 13309

Cea mai mare cantitate de aur vândută de Piraeus Bank unui client de retail într-o singură tranzacţie a fost de 10 kilograme, dar pe parcursul ultimilor trei ani clientul a acumulat 34 de kilograme de aur, a declarat luni la ZF LIVE Alina Piciorea, director de vânzări corporate şi retail în cadrul Trezoreriei Piraeus.

Banca a început să vândă aur sub formă de lingouri şi monede clienţilor de retail în octombrie 2009, perioadă în care a livrat clienţilor lingouri de 800 de kilograme. Majoritatea clienţilor văd aurul ca o investiţie pe termen lung, spune Piciorea, în condiţiile în care Piraeus a cumpărat înapoi de la aceştia numai 20 de kilograme de aur.

Aurul a fost o investiţie de refugiu pentru investitori în perioada de criză, astfel că preţul acestuia a crescut cu circa 80-90% în ultimii patru ani.

Emisiunea integrală cu Alina Piciorea poate fi urmărită aici

"Aurul este o investiţie cel puţin pe termen mediu. Clienţii nu ar trebui să se gândească la aur ca la o investiţie speculativă şi să cumpere doar pentru că au văzut aceste creşteri fabuloase în ultimul timp", a declarat Alina Piciorea la ZF LIVE.

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO