Bănci și Asigurări

Un nou brand bancar în Romania: Idea Bank, care a fost achiziţionată de Banca Transilvania îşi va schimba numele în Salt Bank şi va fi prima bancă 100% digitală made in Ro

Un nou brand bancar în Romania: Idea Bank, care a fost...

Autor: Cristina Bellu

18.11.2023, 13:18 24611

Idea Bank, banca care a fost achiziţionată în urmă cu doi ani de Banca Transilvania, îşi va schimba numele în Salt Bank şi va deveni prima bancă 100% digitală made in Ro.

“Salt Bank propune clienţilor prima bancă 100% digitală made in România, o premieră pe piaţa locală. Banca, prin poziţionarea pe care o va avea, va aduce o ruptură pozitivă faţă de clişeele tradiţionale”, a menţionat, miercuri seară, Salt Bank prin anunţul oficial al noului nume.

Operaţiunile vor fi lansate oficial către public în 2024.

“La alegerea numelui Salt Bank, am căutat ceva care să rezoneze cu noi, oamenii de aici. Este un nume care vorbeşte despre ambiţiile noastre. Avem curajul de a inova azi pentru a fi mai buni mâine şi suntem hotărâti să dezvoltăm o bancă sigură şi de încredere pe termen lung”, spune Gabriela Nistor, directorul general al Salt Bank.

Gabriela Nistor a fost mulţi ani vicepreşedintele de retail al Băncii Transilvania iar acum a preluat conducerea noii bănci deţinute integral de Banca Transilvania.

Salt Bank a anunţat că a ales Engine by Starling, pentru platforma sa bancară SaaS Cloud (Software as a Service), un parteneriat care este supus aprobării de care autoritatea de reglementare şi supraveghere.

Această platformă bancară bazată pe cloud va permite Salt Bank să deservească piaţa din România cu o gamă completă de servicii bancare digitale.

Cu ajutorul capabilităţilor SaaS ale Engine parteneriatul va permite Salt Bank să ofere experienţe 100% digitale.

"Scopul nostru este să aducem platforma noastră de banking companiilor de servicii financiare din întreaga lume. Salt Bank este primul nostru client din România", adaugă Sam Everington, CEO al Engine by Starling.

În Marea Britanie platforma Engine are peste 3,6 milioane de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO