Bănci și Asigurări

Un datornic a câştigat 18.000 de euro prin concilierea oferită de Centrul de Soluţionare a Litigiilor Bancare

Un datornic a câştigat 18.000 de euro prin concilierea...

Autor: Mediafax

01.12.2016, 00:04 174
Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar - CSALB - a soluţionat 27 de dosare şi a pri­mit 200 de cereri de la consumatori în cele opt luni de când a devenit ope­ra­ţional, a anunţat marţi conducerea in­stituţiei.
 
„Consumatorii au solicitat resti­tui­rea comisionului de risc, diminuarea ra­telor, în general diminuarea eforturilor de plată.
 
Centrul a reuşit să diminueze aceste eforturi de la câ­teva sute de lei pâ­nă la peste 18.000 de euro pe un con­tract de credit ipotecar“, a de­cla­rat Liviu Feno­ghen, di­rec­t­rul CSALB.
 
Acesta a pre­cizat că până în prezent cei care au apelat la procedura volun­ta­ră de soluţionare a litigiilor au solicitat doar concilierea, şi nu arbitrajul, pentru a putea oricând să renunţe la pro­cedurile în derulare.
 
CSALB primeşte plângerile care vin din partea persoanelor fizice şi care vi­zează contractele de creditare, de­pozitele, operaţiunile de schimb valu­tar etc. Aceste contracte au fost încheiate cu bănci, IFN, case de credit, de ajutor reciproc sau de amanet.
 
Conciliatorii CSALB sunt experţi în domeniul financiar şi juridic, cu o experienţă de peste zece ani în domeniu.
 
Costul pentru un dosar asistat de CSALB este de 993 de lei, sumă care re­pre­zintă cheltuielile cu imprimatele, ono­rariul conciliatorului, plus taxe şi impozite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO