Bănci și Asigurări

Turcii de la Garanti au făcut profit de 6 mil. euro în primele nouă luni

Autor: Ciprian Valentin Botea

03.11.2011, 18:02 344

Turcii de la Garanti au obţinut în primele nouă luni un profit de 6 milioane de euro din operaţiunile locale, respectiv o bancă şi trei instituţii financiare nebancare (IFN) specializate pe credite de consum, credite ipotecare şi leasing.

Garanti se aflată încă în faza de dezvoltare a operaţiunilor locale şi a înregistrat pierderi în anii anterior, reuşind să intre pe plus în primul trimestru din 2011. Pierderea din 2010 s-a ridicat la 30 mil. euro.

"Rezultatele sunt în concordanţă cu aşteptările şi obiectivele fixate. Pentru finalul anului, estimările noastre sunt prudente, ţinând cont de volatilitatea de pe pieţele locală şi globală", au declarat reprezentanţii Garanti.

Garanti Bank, aflată pe locul 13 în clasamentul băncilor locale, a contribuit cu 1,9 milioane de euro la câştigul net al grupului. Fiecare din cele trei IFN-uri au înregistrat la rândul lor rezultate pozitive.

Compania mamă din Turcia administra la sfârşitul lunii seprembrie active de peste 67 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO