Bănci și Asigurări

Turaţia record din 2022 a ajuns la ralanti în T1/2023: Asigurătorii RCA au început anul 2023 cu unele scăderi abrupte ale subscrierilor. Euroins a rămas liderul pieţei în primele trei luni, înainte de a rămâne fără autorizaţia de funcţionare, urmat de Groupama şi Allianz-Ţiriac

Autor: Mircea Nica

04.07.2023, 00:07 107

Piaţa RCA a intrat pe o zonă de scădere a subscrierilor în primele trei luni, iar după un an 2022 cu dublări, triplări sau chiar mai mult, acum companiile simt o diminuare semnificativă a subscrierilor Doar Generali a mers către o triplare a subscrierilor, dar numai pentru că baza din T1/2022 era la un nivel semnificativ mai mic faţă de restul jucătorilor Allianz-Ţiriac a reuşit să îşi menţină o creştere modestă de 4,1% a subscrierilor, în timp ce Hellas Direct a intrat pe piaţă şi a reuşit să capteze circa 5% din piaţă, însemnând subscrieri de 107 mil. lei.

Piaţa asigurărilor RCA pare că intră pe o nouă traiectorie, una de scădere, după ce a cunoscut creşteri semnificative atât la nivelul întregului segment, cât şi la nivelul individual al fiecărei companii care activează pe această linie de business.

Astfel, la finalul primelor trei luni din 2023, piaţa RCA a consemnat o scădere a volumului primelor brute subscrise de 8%, ajungând la 2,14 mld. lei, potrivit informaţiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor din T1/2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO