Bănci și Asigurări

Tulin la BCR Banca pentru Locuinte

13.05.2008, 19:39 19

Petre Tulin, presedintele HVB Banca pentru Locuinte (HVBL), ar putea prelua conducerea BCR Banca pentru Locuinte, care asteapta ultimele aprobari de la BNR pentru a intra pe piata, afirma surse bancare.
Tulin a preluat conducerea HVBL in vara lui 2005 venind de la BNR, unde detinuse functia de director al directiei de reglementare si autorizare. HVBL a fost a doua institutie de administrare a unui sistem de economisire-creditare pentru locuinte, intrata pe piata dupa Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL).
In urma cu cateva saptamani au inceput discutii in vederea preluarii HVBL de catre RBL, negocierile avansand in ultima perioada. In cazul finalizarii, pe piata ar ramane tot doi jucatori, odata cu intrarea BCR Banca pentru Locuinte. Oricum, experienta primelor doua institutii specializate a aratat ca piata locala nu are apetit pentru un asemenea produs, fiind axata pe achizitia imediata, prin credit, fara perioada de asteptare pentru economisire. Initial, Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, anuntase ca termen de lansare inceputul anului, insa procedurile au durat mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO