Bănci și Asigurări

Trans Sped extinde parteneriatul cu BCR şi consolidează serviciile de digital banking

Trans Sped extinde parteneriatul cu BCR şi consolidează...

Autor: Roxana Rosu

04.04.2024, 00:05 187

Trans Sped, companie de soluţii de transformare digitală, emitent de certificate digitale de semnături electronice calificate, a finalizat  împreună cu Banca Comercială Română (BCR) implementarea unuia dintre cele complexe fluxuri de digitalizare de pe piaţa locală a serviciilor de digital banking.

Trans Sped  a pus la dispoziţie un proces integrat al fluxului, de la momentul identificării clientului în vederea semnării electronice a contractelor bancare printr-un certificat digital până la semnarea efectivă a documentelor.

„Ne bucură faptul că parteneriatul nostru cu BCR, început încă din 2004, produce în continuare rezultate de referinţă pe piaţa românească.

După multe inovaţii şi multe premiere pe care le-am realizat împreună, facem în continuare pionierat în digital banking. Integrarea certificatelor calificate Trans Sped în ecosistemul George BCR aduce beneficii clienţilor băncii, facilitându-le accesul la produsele şi serviciile oferite şi îmbunătăţindu-le experienţa în procesul de obţinere a acestora. Este, de asemenea, şi o dovadă a angajamentului nostru faţă de parteneri în ceea ce priveşte inovaţia şi excelenţa, angajament pe care îl onorăm de fiecare dată“ a declarat Alexandru Avram, director vânzări la Trans Sped.

De asemenea, un element important este corelarea acestui flux cu arhivarea electronică pe termen lung, în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană, ceea ce garantează validitatea si păstrarea valorii juridice a documentului. BCR a digitalizat deja cele mai multe fluxuri aferente produselor şi serviciilor bancare oferite atât clienţilor persoane fizice, cât şi clienţilor persoane juridice.  Utilizatorii pot să acceseze numeroase produse şi servicii bancare direct de pe telefon sau calculator, fără să fie nevoie să se deplaseze la bancă.

„În 2024, peste 80% dintre produsele achiziţionate de clienţii BCR au fost accesate exclusiv prin intermediul aplicaţiei George, 100% digital. Alături de partenerii noştri de la Trans Sped, ne perfecţionăm în permanenţă serviciile digitale oferite clienţilor noştri în cadrul ecosistemului George. Experienţa pe care le-o oferim este foarte importantă pentru noi, aşadar, prin implementarea serviciului de semnătură electronică calificată integrată nativ în ecosistemul George şi furnizată prin intermediul Trans Sped, viteza şi experienţa în utilizarea fluxurilor digitale au crescut semnificativ“, a declarat Cristian Mustata, director executiv adjunct, distribuţie retail la BCR.

Parteneriatul dintre Trans Sped şi BCR, început în 2004, a dus la o serie de iniţiative inovatoare în evoluţia digitală pe piaţa bancară din România, inclusiv introducerea semnăturii electronice calificate, a identificării video, a primelor fluxuri digitale complete, a soluţiilor de arhivare electronică.

Trans Sped este o companie românească specializată în servicii de transformare digitală, fintech, digitalizare şi automatizare a proceselor. Compania oferă soluţii bazate pe certificate digitale pentru semnături electronice calificate, avansate şi simple, precum şi mărci temporale calificate, sigilii electronice calificate şi soluţii de arhivare electronică conforme cu legislaţia naţională şi europeană. Roxana Roşu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO