Bănci și Asigurări

Topul celor mai mari despăgubiri acordate de asiguratorii locali pe piaţa auto

Topul celor mai mari despăgubiri acordate de asiguratorii locali pe piaţa auto

Autor: Anelis Baciu,

16.03.2013, 16:36 937

Cazurile în care asigurătorii plătesc despăgubiri de sute de mii sau chiar milioane de euro victimelor accidentelor de circulaţie s-au înmulţit în ultimii doi, trei ani pe măsură ce românii conştientizează că o simplă poliţă RCA, care poate să coste şi sub 100 de euro pe an, acoperă mai mult decât daunele materiale.

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în contul unei poliţe de răspundere civilă auto (RCA) s-a ridicat la aproape 2 mil. euro, iar aproape fiecare asigurător de talie mare a ajuns să aibă la activ plăţi de sute de mii de euro, potrivit datelor transmise de companii la solicitarea ZF.

O despăgubire de circa un milion de euro a plătit şi Asirom, tot pentru un accident produs în străinătate, suma acoperind atât pagubele materiale, cât şi cele pentru vătămări corporale şi morale. Despăgubiri în­tre 250.000 şi 500.000 de euro au plătit şi asigurătorii Generali, Uniqa şi Allianz-Ţiriac.

Euroins, un ju­cător cu o prezenţă puternică pe piaţa RCA, afirmă că cea mai mare dau­nă plătită anul trecut pe o poliţă RCA este de 54.000 de euro. Peste 90% din businessul com­paniei este concentrat pe segmentul poliţelor auto obligatorii. O daună de 38.000 de euro pe o poliţă RCA a plătit şi Omniasig, a doua mare companie locală de asigurări.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO