Bănci și Asigurări

Topul asigurătorilor RCA. Cine a câştigat şi cine a pierdut cotă de piaţă

Topul asigurătorilor RCA. Cine a câştigat şi cine a...

Autor: Anelis Baciu

18.10.2016, 00:07 3962

Clasamentul companiilor de asigurări care vând poliţe auto obli­ga­torii (RCA) a cunoscut mo­dificări semnificative în ultimii cinci ani, multe dintre companiile care aveau o cotă de piaţă redusă ajun­gând la ju­mă­tatea acestui an să se po­zi­ţio­neze pe primele locuri în funcţie de cota de piaţă, aşa cum este cazul City Insurance sau Asirom.

Pe de altă parte, asigurători cu o pre­zenţă importantă în piaţa RCA în urmă cu cinci ani, cum este cazul Omni­asig, şi-au redus exponenţial expunerea.

Lider incontestabil în piaţă după primele şase luni este Asirom, com­pa­nie aflată în portofoliul Vienna Insu­rance Group (VIG). Asirom este cel mai mare câştigător al ieşirii Astra din piaţă, ajungând în câteva luni la o cotă de piaţă de 22% pe RCA şi subscrieri de 465 mil. lei.  În urmă cu cinci ani Asirom avea o cotă de piaţă de 15%.

În urmă cu cinci ani o altă com­panie din grupul VIG se putea lăuda cu o cotă de piaţă de 20% pe RCA, respectiv Omniasig. În cinci ani com­pania şi-a redus major expunerea şi a ajuns în prezent să mai deţină o felie de puţin peste 6% din piaţa RCA. După Asirom, pe locul doi în piaţa RCA se poziţionează Euroins, cu o cotă de piaţă de 18%, iar City Insu­rance completează podiumul cu o cotă de piaţă de 12%. Atât City, cât şi Euroins sunt în redresare financiară.

Piaţa asigurărilor RCA a cumu­lat 2 miliarde de lei în primul semes­tru, în creştere cu peste 30% faţă de prima jumătate a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO