Bănci și Asigurări

Tomasz Telma, director IFC pentru Europa şi Asia Centrală: IFC vrea să investească în IMM-uri şi în credite neperformante

Tomasz Telma

Tomasz Telma

Autor: Claudia Medrega

01.11.2016, 00:07 491

România este a patra ţară ca expunere a IFC în regiune.

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a investit în ulti­mii 25 de ani în România aproximativ 2,5 mld. dolari, finan­ţările acordate doar în perioada 2008-2015 totalizând 933 mil. dolari, iar în anii următori intenţionăm să rămânem activi în România, spune Tomasz Telma, director IFC pentru Europa şi Asia Centrală.

De-a lungul timpului, IFC a oferit în România o gamă vas­tă de produse - de la investiţii în capitalul parte­nerilor la îm­prumuturi subordonate, linii de credit sau investiţii în obli­gaţiuni, pro­duse de trade finance, precum şi linii de swap. Totodată, divizia de investiţii a Băncii Mondiale în Ro­mânia, IFC, s-a arătat dispusă şi să ajute băncile să proceseze creditele neperformante.

„România a oferit unul dintre cele mai mari şi mai diverse portofolii pentru IFC. În prezent, România este a patra ţară ca expunere a IFC în regiunea Europei Centrale şi de Est“, a declarat Tomasz Telma, director IFC pentru Europa şi Asia Centrală, într-un interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO