Bănci și Asigurări

Toamna a început cu cerere mare pentru creditele de consum, deşi dobânzile sunt tot în jur de 10%. Creditele noi de consum în lei au urcat în septembrie la 1,89 mld. lei, al treilea cel mai mare volum din nouă luni din 2020. Iar volumul creditelor de consum s-a apropiat şi de nivelul din septembrie 2019

Toamna a început cu cerere mare pentru creditele de...

Autor: Claudia Medrega

09.11.2020, 19:50 212

 Creditele noi de consum în lei au depăşit în septembrie 1,89 mld. lei, fiind cu doar 0,7% sub volumul din septembrie 2019 ♦ După nouă luni din 2020, creditele noi de consum în lei aveau un declin de 17,5% faţă de intervalul ianuarie - septembrie 2019 ♦ Dobânda medie la creditele de consum noi în lei a urcat în septembrie la 9,96%.

Toamna a început cu o ce­rere mare a românilor pen­tru împrumuturile de con­sum, după ce lunile de vară au readus apetitul pentru astfel de finanţări, în urma aste­niei din primăvară când creditarea a înre­gistrat un declin puternic din cauza blo­cajului determinat de starea de ur­genţă impusă în contextul pandemiei de COVID-19.

Iar volumul creditelor noi de consum în lei s-a apropiat în septembrie şi de nivelul din aceeaşi perioadă din 2019, după ce în lunile trecute scăderile au fost consistente faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO