Bănci și Asigurări

Sucursalele companiilor de asigurări au ajuns la subscrieri de peste 2 mld. lei în 9 luni/2023, în creştere cu 49%. Motorul este tot segmentul RCA

Sucursalele companiilor de asigurări au ajuns la...

Autor: Mircea Nica

12.03.2024, 18:00 69

♦ Segmentul asigurărilor RCA reprezintă circa 58% din totalul primelor brute subscrise de sucursale pe zona asigurărilor generale ♦ Valoarea subscrierilor sucursalelor pe zona asigurărilor generale a ajuns la circa 1,48 mld. lei în 9 luni/2023, cu 78% mai mult faţă de 9 luni/2022 ♦ Subscrierile pe zona asigurărilor de viaţă au crescut cu doar 4% în primele nouă luni din 2023, până la 568 mil. lei, faţă de 9 luni/2022.

Sucursalele companiilor de asigurări au ajuns la finalul primelor nouă luni din 2023 la un volum al primelor brute subscrise de 2,05 mld. lei, în creştere cu 49% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2022. Cea mai mare contribuţie a venit din zona asigurărilor generale, segment stimulat semnificativ de asigurarea obligatorie auto (RCA după ce jucătorii care activează pe acest segment şi printre care se numără şi două sucursale, respectiv Axeria Iard şi HD Insurance, au absorbit cote semnificative de piaţă după prăbuşirea fostului lider al segmentului RCA Euroins România, aflat în procedura falimentului.

Din perspectiva celor două segmente principale, respectiv zona asigurărilor generale şi zona asigurărilor de viaţă, asemenea întregii pieţe, sucursalele au preluat trendul prin care zona asigurărilor generale domină totalul printr-o pondere consistentă de 72% în primele nouă luni din 2023, faţă de 60% în primele nouă luni din 2022.

Dominanţa asigurărilor generale şi în rândul subscrierilor din zona sucursalelor începe să devină mai pregnantă, mai ales după prăbuşirea a două mari companii de asigurări, cu activitate aproape exclusivă în zona asigurărilor RCA, segment care se regăseşte în categoria asigurărilor generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO