Bănci și Asigurări

Subsidiara AIG din România, preluată de canadienii de la Fairfax, a făcut profit de 22 mil. lei anul trecut

Subsidiara AIG din România, preluată de canadienii de...

Autor: Anelis Baciu

10.07.2017, 00:04 536
Fairfax şi-a extins operaţiunile achiziţionând 80% din Eurolife ERB, asigurătorul deţinut de grupul grecesc Eurobank. Tranzacţia a inclus operaţiunile din România şi Grecia.
AIG România, subsidiara locală de asigurări generale a grupului american de AIG preluată anul trecut de canadienii de la Fairfax, a înregistrat un profit de 22,5 milioane de lei (5 mil. euro) în 2016, în uşoară scădere faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului. Asigurătorul are 15 angajaţi în România, ceea ce înseamnă că fiecare angajat a adus un profit de 1,5 mil. lei. AIG este un jucător activ pe piaţa corporate, însă are în portofoliu şi produse de retail, precum asigurări de accident şi îmbolnăvire, asigurări de călătorie sau răspundere civilă. Companiilor AIG le vinde poliţe de bunuri, asigurări de risc financiar, asigurări de construcţie şi montaj sau asigurări de răspundere a managerilor. Potrivit estimărilor ZF, AIG a vândut anul trecut poliţe de asigurare în valoare de 65 milioane de lei. AIG derulează afaceri în România pe baza paşaportului european prin intermediul unei sucursale de la Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO