Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Statul se împrumută de la populaţie, prin titluri Tezaur, la dobânzi de până la 4,75%, peste randamentul oferit băncilor la emisiunile de obligaţiuni

Persoanele fizice pot cumpăra de mâine, 1 iulie, titluri de stat Tezaur prin patru noi emisiuni lansate de Ministerul de Finanţe, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% şi 4,75%.

Veniturile provenite din dobânzi sunt neimpozabile.

Randamentul oferit populaţiei este superior celui la care se împrumută statul de la bănci în emisiunile de obligaţiuni la cinci ani. Rata de referinţă la titlurile de stat pe 5 ani este de 3,7% pe piaţa interbancară.

Titlurile de stat pot fi cumpărate de populaţie între 1-31 iulie de la unităţile Trezoreriei Statului şi între 1-29 iulie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural şi 1-30 iulie pentru mediul urban.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Ministerul a eliminat plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe  parcursul anului 2020, iar maturităţile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.