Bănci și Asigurări

Soldul creditelor acordate populaţiei şi companiilor la finalul lunii aprilie 2021 a crescut cu 8,2%, până la 285,9 mld. lei. Bucureştiul, Clujul şi Timişul conduc clasamentul celor mai finanţate judeţe

♦ Primele trei judeţe cu cel mai mare sold al finanţărilor acordate de bănci populaţiei şi companiilor în lei şi valută la finalul lunii aprilie 2021 deţin cumulat circa 50,3% din soldul total al finanţărilor pentru populaţie şi companii ♦ Cele mai mari ritmuri de creştere ale soldului finanţărilor s-au înregistrat la judeţele Cluj, Constanţa şi Sibiu.

Bucureştiul, care inclu­de şi judeţul Ilfov, are cel mai mare sold al fi­nan­ţărilor acor­date popu­laţiei şi com­pa­niilor, în lei şi valută, la finalul lunii aprilie 2021, de circa 113,78 mld. lei, cu 9,5% mai mult com­parativ cu sol­dul din aceeaşi pe­rioa­dă a anului tre­cut, po­trivit datelor BNR. Doar Bucu­reş­tiul deţine o pon­dere a finan­ţă­rilor acor­da­te popu­laţiei şi com­pa­niilor în lei şi valută de aproape 40%.

Soldul creditelor popu­laţi­ei şi companiilor în lei şi valută de la finalul lunii aprilie 2021 s-a situat la un nivel de 285,9 mld. lei, în creştere cu 8,2% faţă de soldul înregistrat la finalul lunii aprilie din 2020. Din totalul creditelor acordate populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, până la finalul lunii aprilie 2021, circa 46% au fost pentru zona de corporate şi restul de 54% pe zona de retail.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.