Bănci și Asigurări

Signal Iduna: Piaţa asigurărilor medicale va stagna anul acesta

Autor: Ciprian Valentin Botea

20.10.2010, 23:44 15

Piaţa asigurărilor de sănătate, aflată încă într-un stadiuincipient la nivel local, ar putea înregistra cel mult o creşteremarginală în 2010 comparativ cu anul trecut şi pentru a-şi atingepotenţialul maxim în următorii ani ar fi nevoie de creştereagradului de deductibilitate fiscală, dar şi de măsuri precumeliminarea monopolului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate(CNAS), spune Tiberiu Maier, vicepreşedintele Signal Iduna, unasigurător de talie mică specializat pe această nişă.

"Este posibilă o creştere uşoară a pieţei anul acesta, dar având învedere baza mică la care ne raportăm în valori absolute, acestecreşteri vor fi nesemnificative. Facilităţile fiscale pentruasigurările de sănătate oferite de stat sunt modeste şi ofacilitate fiscală reală ar ajuta nu numai asiguratul, ci şisistemul public de stat prin degrevarea unei importante cote decheltuieli", afirmă Maier. Totodată, el se aşteaptă la o evoluţiemodestă şi a pieţei asigurărilor de viaţă, care a înregistrat ocreştere de 4,3% în primele şase luni, urmând ca din 2011 creştereasă devină mai consistentă. Signal Iduna, companie controlată degrupul german cu acelaşi nume, este prezentă pe piaţa locală din2008, iar anul trecut a subscris prime brute în valoare de 1,14milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO