Bănci și Asigurări

Signal Iduna Asigurari de Viata, autorizata de CSA

02.05.2008, 17:42 30

Signal Iduna Asigurari de Viata, companie membra a grupului german de asigurari Signal Iduna, a primit recent autorizatia de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Capitalul social al companiei este de 7 mil. euro, in conditiile in care limita minima impusa de legislatia din domeniu este de circa 3,3 mil. euro. Signal Iduna Asigurari de Viata se va concentra pe piata asigurarilor private de sanatate. Compania este condusa de Sorina Niculescu, fostul director general al Omniasig Addenda, prima companie specializata pe asigurari de sanatate de pe piata locala, infiintata in 2003. In 2006, Omniasig Addenda a iesit de pe piata, iar portofoliul sau a fost preluat de Omniasig Asigurari de Viata.
In perioada 2000-2004, Niculescu a fost director general adjunct la Sara Merkur, companie austriaca de asigurari de viata, preluata in 2005 de Grawe Asigurari.
Business development manager al Signal Iduna este Sanziana Maioreanu, fost director general adjunct al Interamerican Pensii. Signal Iduna are in prezent 35 de angajati.
Grupul german Signal Iduna a fost infiintat in 1999, prin fuziunea altor doua grupuri si, pe langa asigurari, in special de sanatate si de accidente, ofera si servicii bancare sau de management al activelor. In 2006, grupul Signal Iduna a raportat prime brute subscrise de peste 4,6 mld. euro, din care 116 mil. euro din activitatea de asigurare din afara Germaniei, adica din Ungaria, Polonia si Elvetia.
Grupul german este prezent pe piata locala si prin intermediul "pasaportului european", dupa ce subsidiarele sale din Polonia si Ungaria au notificat CSA cu privire la intentia de a vinde asigurari in Romania.
Prin autorizarea de catre CSA, nemtii au intrat pe una dintre pietele cu cel mai mare potential de crestere din regiune. Anul trecut, piata asigurarilor de viata a urcat cu 26%, pana la 432 mil. euro, nivel mult sub cel din alte state ale Uniunii Europene.
Alti jucatori din regiune care si-au anuntat intentia de a veni pana la sfarsitul acestui an pe piata locala a asigurarilor sunt grupurile Ergo (Germania) si Societe Generale (Franta).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO