Bănci și Asigurări

Septimiu Postelnicu, UniCredit Leasing: Vom dovedi ca putem domina piata

Septimiu Postelnicu, UniCredit Leasing: Vom dovedi ca putem domina piata

Septimiu Postelnicu, directorul general al UniCredit Leasing Corporation: Leasingul imobiliar corporatist are un avans clar anul acesta si datorita unor proiecte pe care ni le-am asumat la inceputul anului 2007.

08.06.2007, 17:16 108

Dupa primele patru luni ale anului, UniCredit Leasing a incheiat contracte cu o valoare de peste 140 milioane de euro.
UniCredit Leasing Corporation, compania rezultata in urma fuziunii dintre UniCredit Leasing si HVB Leasing, estimeaza ca anul acesta va prelua controlul pietei leasingului, dupa ce in 2006 cele doua societati componente ocupau pozitiile trei, respectiv patru.
"Este anul in care vom dovedi ca putem domina piata de pe prima pozitie chiar si intr-un an complex de consolidare post fuziune", a declarat pentru ZF Septimiu Postelnicu, directorul general al UniCredit Leasing Corporation. HVB Leasing si UniCredit Leasing au fuzionat la sfarsitul anului trecut in contextul in care grupul financiar italian UniCredit a achizitionat HVB.
Postelnicu afirma ca anul a inceput cu un "salt" in termeni de valoare a contractelor noi.
"Anul acesta a fost inceput in forta si practic dupa primele patru luni ale anului am incheiat contracte cu o valoare de peste 140 milioane de euro, un salt semnificativ fata de anii trecuti", a spus Postelnicu.
In opinia sa, nu se poate realiza o comparatie intre performantele noii companii de leasing si rezultatele cumulate ale HVB Leasing si UniCredit Leasing pe primele patru luni ale anului trecut, in contextul in care UniCredit Leasing Corporation are o structura noua de produse si servicii, organizata in noi scheme functionale si de produs. Dominant este leasingul imobiliar pentru companii. "Leasingul imobiliar corporatist are un avans clar anul acesta si datorita unor proiecte pe care UniCredit Leasing Corporation si le-a asumat la inceputul anului 2007", a mai spus Postelnicu.
Concentrarea UniCredit leasing Corporation catre leasingul imobiliar se incadreaza in tendinta generala a pietei leasingului din Romania de orientare catre acest segment de piata si catre leasing de echipamente in defavoarea celui auto, care in urma cu trei ani reprezenta peste 80% din totalul finantarilor.
Alte companii locale care au anuntat ca vor aborda o strategie asemanatoare sunt: BCR Leasing, Raiffeisen Leasing, Credit Europe Leasing sau Volksbank Leasing.
Contractele de leasing imobiliar au reprezentat circa 11,29% din portofoliul UniCredit Leasing Corporation pe primul trimestru al lui 2007, in timp ce finantarile de echipamente si cele auto au avut o pondere de 27,01%, respectiv 61,7%.
UniCredit Leasing Corporation are circa 196 de angajati.
Piata leasingului din Romania a crescut anul trecut cu circa 62% pana la 3,26 miliarde de euro si este asteptata sa ajunga in acest an la un nivel de 4,3 miliarde. Cresterea anuala de peste 40% inregistrata in ultimii ani de piata locala a leasingului a atras atentia unor jucatori puternici la nivel international precum KBC Lease, Fortis Lease, GE Money, BNP Paribas sau De Lage Landen, care fie au venit deja in Romania, fie isi pregatesc intrarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO