Bănci și Asigurări

Şeful KPMG International: Reformele privind auditul propuse în UE ar putea creşte costurile pentru mediul de afaceri şi ar putea reduce calitatea auditului

 Şeful KPMG la nivel mondial: Noile reguli propuse pentru „Big Four“ ar putea majora costurile pentru beneficiari

Michael Andrew, preşedinte al KPMG International

Autor: Claudia Medrega

10.10.2012, 23:52 312

Reformele privind auditul propuse de Comisia Europeană ar putea perturba în mod semnificativ piaţa de audit, ar putea reduce calitatea auditului şi ar putea genera costuri suplimentare pentru companii, consideră Michael Andrew, preşedintele KPMG International, una dintre cele patru mari companii de audit şi consultanţă la nivel mondial.

În contextul tendinţei de înăsprire a cadrului de reglementare la nivel internaţional, în urma crizei subprime, la nivel european se discută o serie de reforme pentru audit, pentru a restabili încrederea în raportarea financiară.

Michael Andrew spune că KPMG sprijină o agendă pozitivă de schimbări care să dezvolte serviciile de audit, în condiţiile accentului permanent pe calitatea acestora, însă îngrijorarea în legătură cu propunerile Comisiei Europene este că acestea ar putea perturba semnificativ piaţa de audit.

Citiţi articolul lintegral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO