Bănci și Asigurări

Şefii sindicatelor din BCR vor picheta sediul central în timpul prezentării rezultatelor financiare

24.02.2011, 14:52 87

Membrii din conducerea sindicatelor afiliate FederaţieiSindicatelor Independente din BCR, care reprezintă 75% dinsalariaţii instituţiei, vor picheta vineri sediul central albăncii, nemulţumiţi de intenţia administraţiei de a menţinesuspendate unele drepturi din contractul colectiv de muncă.

"La eveniment vor participa numai cei din conducereaorganizaţiilor sindicale teritoriale din BCR, care au dreptul la zisindicală, şi nu va fi niciun salariat al băncii, pentru că nu vremsă perturbăm activitatea. Vrem să tragem un semnal de alarmă faţăde atitudinea administraţiei, care are o politică de acceptă saupleacă şi ne cere eliminarea sau suspendarea drepturilorsalariaţilor, după ce în doi ani de criză am acceptat să nu-şiîndeplinească aceste obligaţii din contractul colectiv de muncă", adeclarat pentru MEDIAFAX preşedintele Federaţiei SindicatelorIndependente din BCR, Ciprian Ionescu.

Pichetarea sediului BCR din calea Victoriei va avea loc întreorele 10:00 şi 12:00, imediat după anunţarea rezultatelor băncii şiale acţionarului majoritar, grupul austriac Erste Bank.

Liderul sindicatului a recunoscut că negocierile sunt în termen,contractul colectiv de muncă urmând să expire în data de 3martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO