Bănci și Asigurări

Şefii ASF pot rămâne fără bonusurile de performanţă în cazul altor falimente sau insolvenţe ale firmelor supravegheate. Este suficientă o astfel de sancţiune pentru anii întregi de supraveghere defectuoasă care au dus la 4 mari falimente şi la pagube de sute de milioane de euro?

Şefii ASF pot rămâne fără bonusurile de...

Autor: Mircea Nica

03.04.2023, 08:37 422

♦ Salariile Consiliului ASF încep de la peste 6.000 euro lunar în cazul membrilor neexecutivi şi ajung la peste 12.000 euro lunar în cazul preşedintelui ASF, conform celor mai recente declaraţii de avere ♦ În anul 2022, după anunţul falimentului City Insurance, Nicu Marcu, preşedintele ASF a beneficiat de trei salarii bonus pentru excelenţă.

Conducerea ASF riscă să rămână fără bonusurile de performanţă în cazul falimentelor sau insolvenţelor companiilor pe care le supra­veghează, conform unui proiect de lege depus la Camera Deputaţilor de deputatul neafiliat Oana Cambera. Dar întrebarea este dacă ar fi suficientă o astfel de sancţiune pentru paguba de  sute de milioane de euro pe care românii o vor suporta din buzunarul lor cel puţin 10 ani de acum încolo?

Propunerea legislativă a fost înaintată de Oana Cambera deputat neafiliat şi 11 deputaţi şi senatori neafiliaţi pe data de 29 martie 2023 şi mo­difică Ordonanţa de Urgenţă 93 din 18 decembrie 2012 privind înfiinţarea, orga­nizarea şi funcţionarea ASF.

„În contextul unui eveniment care impactează negativ piaţa financiară şi care face obiectul activităţii de autorizare, reglementare, supraveghere şi control prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, membrii Consiliului ASF nu vor mai fi îndreptăţiţi la acordarea altor venituri decât cele lunare, respectiv salariul şi indemnizaţia de membru al Consiliului, pe perioada anului în care s-a produs evenimentul cu impact negativ“, se arată în proiectul de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO