Bănci și Asigurări

Se prelungeşte suspansul pentru clienţii Bank of Cyprus: banca rămâne închisă până joi

Se prelungeşte suspansul pentru clienţii Bank of...

Autor: Ciprian Botea

23.04.2013, 09:31 1251

Sucursala de la Bucuresti a Bank of Cyprus, care si-a suspendat temporar operatiunile la inceputul lunii aprilie, va ramane inchisa si in zilele de 23 si 24 aprilie. Banca urma sa isi reia astazi operatiunile cu clientela, dar termenul de suspendare a fost prelungit in conditiile in care negocierile de vanzare a portofoliului au esuat.

Bank of Cyprus Romania a fost inchisa pe 1 aprilie pentru gasirea unui cumparator pe fondul procesului de restructurare prin care trece banca-mama din Cipru. Operatiunile au fost suspendate initial pentru o saptamana, iar ulterior termenul a fost prelungit cu inca doua saptamani.

Banca ar urma acum sa se redeschida joi. Pana atunci clientii pot utiliza reteaua de bancomate pentru retrageri de numerar de pe carduri. Cei care au depozite ajunse la scadenta trebuie sa astepte insa pana la redeschiderea bancii.

Decizia de suspendare a operatiunilor a fost luata de banca central a Ciprului, care este autoritatea de supraveghere a Bank of Cyprus Romania, aceasta din urma functionand ca sucursala a bancii-mama de la Nicosia. BNR a fost doar notificata cu privire la suspendarea operatiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO