Bănci și Asigurări

Scandalul RCA continuă. Piaţa asigurărilor se întoarce în timp: în loc să se liberalizeze şi să devină mai concurenţială, ajunge din nou la preţuri reglementate de stat

Scandalul RCA continuă. Piaţa asigurărilor se...

Autor: Anelis Baciu

15.09.2016, 00:07 1963

Piaţa asigurărilor face paşi înapoi din punctul de vedere al concurenţei, în condiţiile în care o ordonanţă de urgenţă care prevedere introducerea unui preţ de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA), dar şi înghe­ţarea primelor pentru o perioadă de şase luni a fost adoptată ieri de guvern.

 
Mai mult, un preţ de referinţă, dar şi intrarea unui asigurător de stat pe RCA sunt două dintre principalele prevederi ale unui proiect de lege pe RCA care a fost adoptat ieri de Senat. Intervenţia statului în stabilirea preţului RCA a fost singura măsură identificată de autorităţi pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă transportatorii.
 
„Nu ştiu ce-o să zică UE legat de îngheţarea preţurilor la RCA. Româ­nia declară şi susţine că are o economie de piaţă funcţională, dar când ajungem în piaţa asigurărilor şi, probabil, şi în alte pieţe, observăm că avem pungi care nu au fost suficient reformate şi va trebui să luăm măsuri specifice ţărilor în curs de dezvoltare. Cred că UE nu va avea o problemă dacă situaţia este temporară“, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO