Bănci și Asigurări

Samsung România: Înlocuim toate smartphone-urile Note 7 care riscă să ia foc, dar numai dacă au fost cumpărate de la partenerii oficiali

Samsung România: Înlocuim toate smartphone-urile Note 7...

Autor: Ioana Nita

07.09.2016, 14:36 2038

Românii care au achiziţionat smartphone-ul Samsung Galaxy Note 7 de la partenerii oficiali de pe plan local ai companiei sud-coreene vor putea să îl înlocuiască începând cu 19 septembrie 2016, potrivit oficialilor Samsung Electronics România. Astfel, persoanele care au intrat deja în posesia  unui model Samsung Galaxy Note 7 vor primi în locul acestuia un dispozitiv nou, începând cu 19 septembrie 2016, prin intermediul magazinului de unde au achiziţionat produsul.

Utilizatorii Galaxy Note 7 pot schimba şi acum terminalul cu unul dintre modelele Galaxy S7 sau S7 Edge, diferenţa de preţ fiindu-le returnată. În ceea ce priveşte clienţii pentru care nu s-a onorat încă precomanda  pentru smartphone-ul  Galaxy Note 7, reprezentanţii locali ai Samsung au menţionat că livrările vor fi reluate tot începând din 19 septembrie, întârzierile fiind cauze de programul de înlocuire.

Terminalele Galaxy Note 7 care au ajuns în România pe canale neoficiale, cum ar fi achiziţiile făcute de retaileri locali de la distribuitori din străinătate, sau cele cumpărate direct de către utilizatori din afara României, nu intră în programul de înlocuire anunţat de Samsung Electronics România.

Măsurile au fost luate după ce bateria mai multor terminale Samsung Galaxy Note 7, circa 35 la nivel global, s-a supraîncălzit şi a luat foc. Săptămâna trecută gigantul sud-coreean a anunţat oficial că va înlocui toate dispozitivele Galaxy Note 7 livrate la nivel internaţional.

„Numărul cazurilor raportate la nivel global a fost redus, iar în momentul de faţă se desfăşoară o investigaţie, în colaborare cu partenerii şi furnizorii noştri, pentru a identifica toate bateriile afectate de pe piaţă. Pentru că siguranţa utilizatorilor rămâne prioritară pentru Samsung, vânzările şi livrările de Galaxy Note7 au fost oprite”, conform reprezentanţilor Samsung România.

Potrivit presei internaţionale, de la lansarea modelului  Galaxy Note 7  la începutul lunii august compania sud-coreeană a livrat circa 2,5 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 la nivel mondial. Pe plan local, s-au depăşit aşteptările în ceea ce priveşte numărul precomenzilor, conform oficialilor Samsung România, aceştia neoferind mai multe detalii cu privire la numărul exact de terminale care a ajuns pe piaţă. Costul înlocuirii tuturor dispozitivelor livrate la nivel global ar putea ajunge la circa un miliard de dolari, conform estimărilor Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO