Bănci și Asigurări

​Românii au efectuat plăţi cu cardul în străinătate de peste 5,3 mld. lei anul trecut. Retragerile de la bancomate au fost de peste două ori mai mici

​Românii au efectuat plăţi cu cardul în...

Autor: Anelis Baciu

18.07.2016, 12:49 223

Românii care au călătorit în străinătate au efectuat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei (1,2 mld. euro) anul trecut, în timp ce retragerile de bancomate au însumat circa 3 miliarde de lei (674 mil. euro).

Turismul internaţional, accesul la internet şi la tehnologiile inovatoare au schimbat radical percepţia şi comportamentul consumatorului. Dacă înainte românii preferau să vină cu valutăde acasă când călătoreau înstrăinătate, acum tot mai mulţi dintre ei aleg să plătească direct cu cardul în magazine şi să retragă bani de la bancomate îţările de destinaţie atunci când au nevoie de numerar. Anul trecut, românii care au călătorit în afara ţării au realizat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei şi au retras de la bancomate peste 3 miliarde de lei”, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Visa Europe.

Valoarea medie a unui plăţi cu cardul în străinătate efectuate de cetăţenii români s-a situat la 57 de euro (254 lei), în timp ce valoare medie a unei retrageri la ATM a însumat 182 (810 lei) de euro.

Comportamentullor de plată al românilor în străinătate este similar cu cel al străinilor care vin în România. Turiştii străini din România plătesc în medie cu cardul 53 de euro şi retrag la ATM suma medie de 155 de euro.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO