Bănci și Asigurări

Romanii au cheltuit numai pe carduri Visa 10 mil. dolari intr-o luna

23.01.2004, 00:00 12



Romanii au cheltuit in ultima luna a anului trecut in magazinele, benzinariile si hotelurile romanesti peste 10 milioane de dolari numai pe cardurile Visa, in crestere cu 96% fata de luna decembrie a anului 2002. Cea mai aglomerata zi la cumparauri a fost 23 decembrie, cand consumatorii romani au cheltuit pe carduri Visa 1,826 mil.$.



"Sezonul sarbatorilor este o perioada febrila de cumparaturi pentru majoritatea oamenilor, dar cresterea semnificativa a cifrei de vanzari, prin comparatie cu anul anterior, demonstreaza ca romanii invata sa cumpere pe carduri Visa direct de la comercianti, recunoscand cardul ca o alternativa mai rapida si mai comoda fata de plata in numerar", a afirmat Radu Obreja, vicepresedinte Visa International CEMEA.



Principala preocupare a romanilor, in perioada Craciunului, a fost aprovizionarea cu alimente si articole specifice acestor zile. Magazinele alimentare si supermarketurile au fost punctele comerciale in care posesorii romani de carduri au cheltuit cel mai mult - 2 milioane $. Supermarketurile ocupa prima pozitie si in privinta numarului de tranzactii, cu 59.580 de plati efectuate prin intermediul cardurilor Visa emise in Romania, in luna decembrie a anului trecut.



Supermarketurile din Romania au avut o perioada foarte aglomerata si profitabila, dupa cum declara si reprezentantul MegaImage Romania. "Decembrie 2003 a fost o luna in care MegaImage a atins cresteri si din perspectiva vanzarilor pe carduri. Clientii nostri au rulat pe Visa 136.000 $ (4.528.596.087 lei), cu 103% mai mult decat in perioada similara a anului 2002", a spus Bart Van de Velde, Marketing Manager MegaImage Romania.



Alimentarea automobilului cu combustibil de catre cei plecati de sarbatori la rude sau in concediu a fost, de asemenea, o prioritate majora, iar statiile de benzina au ocupat locul doi in topul popularitatii, cheltuielile atingand un total de 1,239 mil. $, un procent de 12% din totalul cheltuielilor inregistrate in luna decembrie.



Romanii si-au mai cheltuit banii pe carduri in hoteluri (1,074 mil. $, reprezentand aproape 11% din valoarea totala a cheltuielilor), in magazinele de imbracaminte (886.437 $, aproape 9%), magazinele de bijuterii (351.230 $, reprezentand 3,5 %), dar sI in restaurante (344.818 $, adica 3,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO