Bănci și Asigurări

Romania, vizata de Alpha Bank pentru extindere

24.02.2005, 00:00 12

Romania reprezinta principala tinta vizata de Alpha Bank pentru extindere, dat fiind ca firmele locale si grecesti prezente pe aceasta piata se dezvolta rapid, iar cererea de imprumuturi si servicii de retail bancar este in continua crestere, se arata intr-un comunicat al bancii elene.



Contactati de ZF, reprezentantii Alpha Bank Romania nu au dorit sa comenteze aceste afirmati.



Alpha Bank, a doua mare banca din Grecia dupa valoarea activelor, este prezenta si pe pietele din Bulgaria, Albania, Cipru, Macedonia si Serbia si intentioneaza sa-si extinda prezenta in regiune.



"Tinta noastra este ca, pana la sfarsitul anului 2007, sa deschidem in aceasta arie geografica inca 100 de unitati, ajungand la un numar total de 250 de agentii teritoriale, cu o contributie de 20% la profitul total al grupului", a declarat Michael Masourakis, seful diviziei strategice a Alpha Bank.



In anul 2004, operatiunile internationale ale bancii au generat un profit inainte de plata taxelor de 55,1 milioane de euro, cu 197% mai mult decat nivelul de 18,9 milioane de euro atins in 2003.



Profitul net total obtinut de grupul elen a crescut cu 44,9% in anul precedent fata de 2003, pana la 411,7 milioane de euro, pe baza majorarii operatiunilor de creditare.



Totodata, presedintele grupului, Yannis Costopoulos, a estimat ca profitabilitatea din acest an se va mentine la un nivel ridicat, datorita extinderii in Europa de Sud-Est si a imprumuturilor acordate firmelor mici de pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO