Bănci și Asigurări

Richard Sentkar, country manager România, BNP Paribas: România este o piaţă semnificativă unde este bine să fii prezent

Richard Sentkar, country manager România, BNP Paribas:...

Autor: Alex Ciutacu

04.07.2018, 12:46 340

România este o ţară semnificativă unde este foarte bine să fii prezent, iar acţionariatul susţine această piaţă, spune Richard Sentkar, country manager România în cadrul grupului BNP Paribas, prezent în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 18. 

Ce a mai declarat Richard Sentkar în cadrul evenimentului:

- România este o piaţă semnificativă pentru noi. România este o ţară unde este bine să fii prezent.

- BNP Paribas are 1.000 de angajaţi în şase entităţi. Suntem prezenţi cu BNP Paribas Paris S.A sucursala Bucuresti pe zona de corporate banking, pe zona de credit de consum si credit personal cu Cetelem, cu Arval pe leasing operaţional şi fleet management, cu BNP Paribas Leasing Solutions pe leasing financiar, unde suntem în proces de achiziţie a IKB Leasing pentru că ne dorim să devenim cea mai mare companie de leasing financiar pe segmentul echipamentelor agricole, suntem prezenţi şi cu Cardif pe piaţa de asigurări şi BNP Paribas Real Estate pe piaţa de imobiliare.

- Nu oferim doar simple soluţii bancare, ci soluţii financiare complete pe o paletă largă de produse. Cea mai mare parte a clienţilor noştri sunt locali

- Grupul BNP Paribas este prezent în 73 de ţări. Încercăm să replicăm modelul de business BNP Paribas peste tot.

- Se dezvoltă noi moduri de a face business bazat pe digitalizare şi inovare, în special în UE. Faptul că România este în UE este cheia pentru a oferi soluţiile la nivel de grup. Avem abordare de tip one bank, ceea ce înseamnă că avem intenţia de a oferi aceleaşi produse aici aşa cum servim oriunde în lume, în special în UE.

- Creştem pe plan local. Modul în care creştem se bazează pe ce am zis. Vrem să dezvoltm business şi relaţii cu noi clienţi. Trebuie să iei în considerare că capitalul este cheia, nu e ieftin şi sunt anumite costuri de dezvoltare de business.

- Dezvoltarea accesului clientului către bancă şi a băncii către clienţi, prin platforme şi prin instrumente, este un lucru necesar.

- Aşa cum mulţi străini vin în România pentru anumite beneficii, anumiţi antreprenori români investesc peste hotare. Îţi poţi ţine activele aici şi nu trebuie neapărat să ai o prezenţă fizică peste hotare, în special în sectorul IT. Pentru a duce companiile româneşti peste graniţă trebuie să vedem şi ce valoare pot aduce ele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO