Bănci și Asigurări

Remus Lăpuşan revine în boardul Uniqa Asigurări de Viaţă după ce numirea în poziţia de membru al directoratului a fost avizată de ASF

Remus Lăpuşan revine în boardul Uniqa Asigurări de...

Autor: Cristina Bellu

08.11.2023, 10:09 193

Remus Lăpuşan a fost aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în rolul de membru al directoratului companiei Uniqa Asigurări de Viaţă, începând cu luna noiembrie.

El o înlocuieşte pe Cristina Anculescu, care tot din această lună ocupă poziţia de Head of Talent & Development în cadrul grupului Uniqa, rol din care va coordona initiaţivele de digitalizare şi îmbunătăţire a proceselor şi standardelor Grupului, legate de managementul talentelor, managementul performanţei şi dezvoltării carierei şi planul de succesiune.

Remus Lăpuşan s-a alăturat Uniqa în 1999, parcurgând un traseu profesional de peste 20 de ani, cu realizări semnificative, care au contribuit la creşterea continuă a companiei, spun oficialii Grupului.

Experienţa sa profesională la Uniqa cuprinde 12 ani din activitate în zona de vânzări, dintre care 8 ani dedicaţi dezvoltării activităţii sucursalei din Cluj, pe care a coordonat-o pânâ în anul 2011. Ulterior, a preluat funcţiile de Membru al Directoratului UNIQA şi CEO al UNIQA Asigurări de Viaţă, companie ale cărei rezultate au avut, în mod constant, un impact semnificativ asupra performanţelor UNIQA în România.

Din iunie 2019 şi până în prezent, Remus Lăpuşan a fost Membru al Consiliului de Supraveghere pentru UNIQA în România.

“UNIQA este un jucator important in piata asigurărilor din România, investind constant pentru a oferi soluţii de protecţie financiară la cele mai înalte standarde de calitate”, spune Remus Lăpuşan, Membru Directorat UNIQA Asigurări de Viaţă.

Cristina Anculescu s-a alăturat echipei UNIQA în decembrie 2014, ca Director Resurse Umane, coordonând un amplu proiect de transformare organizaţională, dar şi numeroase iniţiative care au susţinut obiectivele strategice ale companiei. Este absolventă de Relaţii Economice Internaţionale în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, a unui Masterat în Managementul Afacerilor Internaţionale şi a unui program de Executive Leadership în cadrul Harvard Business School - Boston.

"Noul meu rol îmi susţine pasiunea pentru învăţarea şi adaptarea continuă la noile trenduri legate de managementul capitalului uman. Avem o oportunitate uriaşă de a îmbrăţişa puterea transformatoare a inteligenţei artificiale, pentru a oferi o experienţă unică angajaţilor, la nivelul întregului grup”, adaugă Cristina Anculescu, Head of Talent & Development, UNIQA Group.

UNIQA are o istorie de aproape 15 ani în piata asigurărilor din România şi beneficiază de peste 200 de ani de experienţă internaţională, ca parte dintr-un grup financiar cu o prezenţă puternică la nivel european.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO