Bănci și Asigurări

RBL: vin primele credite cu 6% dobanda

02.08.2006, 18:15 16

Activele Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) au depasit la jumatatea anului 60 mil. euro, inregistrand o crestere de peste 50% in sase luni.
O tendinta ascendenta au urmat si economiile clientilor bancii, care primesc o dobanda fixa de 3% pe an in lei in cadrul contractului de economisire-creditare pentru domeniul locativ, pentru ca ulterior sa se poata imprumuta cu o dobanda de 6% pe an dupa o perioada minima de economisire de 18 luni. Primele dosare au intrat deja in analiza. Volumul total al economiilor atrase s-a apropiat de echivalentul a 41 mil. euro, in crestere cu 46% fata de nivelul din 2005.
De asemenea, suma medie contractata a urcat la 5.586 euro, fata de 5.230 euro in perioada similara a anului trecut. RBL opereaza pe piata de doi ani, fiind prima institutie care a deschis aceasta nisa, in prezent concurand cu HVB Banca pentru Locuinte.
"2006 a fost anul provocarilor pentru noi: am decis sa inauguram primele reprezentante in afara Bucurestiului, am inceput activitatea de creditare, vom avea primul call-center si, nu in ultimul rand, ne-am concentrat pe dezvoltarea retelei de distributie", a declarat Ionut Costea, presedintele RBL. Conform planului, banca ar urma sa devina profitabila din 2008. In prezent, in reteaua de distributie a bancii lucreaza aproape 9.000 de agenti.
In ultimele doua luni, RBL si-a deschis reprezentante la Iasi, Cluj-Napoca si Sibiu, urmand sa inaugureze si o agentie in Timisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO