Bănci și Asigurări

RBL si-a majorat capitalul cu 1,3 mil. euro

07.12.2005, 19:11 14

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si-a majorat capitalul social cu circa 1,3 mil. euro, de la 61.185.500 de lei la 66.000.000 de lei (18,3 mil. euro), pentru dezvoltare si a compensa decizia guvernului de a taia subventia acordata de la bugetul de stat bancilor specializate in sisteme de economisire-creditare pentru locuinte, de la 30% la 15% din suma economisita in cadrul fiecarui contract incheiat incepand cu 1 ianuarie 2006.

Majorarea de capital s-a facut prin aportul in numerar al actionarilor. In urma majorarii, conform Actului Constitutiv, Raiffeisen Bank si Schwaebisch Hall-Germania detin fiecare o cota de 33,324% din capital, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria un pachet de 33,35% din actiuni.

"Urmarim consolidarea pozitiei de lider pe aceasta nisa, sustinerea strategiei de dezvoltare precum si extinderea retelei de distributie. Este si o confirmare a increderii pe care actionarii nostri o acorda potentialului de dezvoltare al pietei locative", a declarat Ionut Costea, presedintele RBL.

RBL isi disputa acest segment de piata cu HVB Banca pentru Locuinte, care si-a inceput activitatea in vara, avand drept obiectiv incheierea a 15.000 de contracte de economisire-creditare pana la sfarsitul anului.

RBL ofera o dobanda fixa de 3% pe an pentru economisire, apropiata de ratele practicate de mai multe banci universale, in timp ce creditele sunt acordate la o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata durata contractului. Aceleasi rate de dobanda sunt practicate si de HVB Locuinte.

Pana la sfarsitul lunii octombrie, RBL atrasese economii in valoare de 16,2 milioane de euro, din 60.000 de contracte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO