Bănci și Asigurări

RBL mai aduce 8,6 mil. euro la capital

02.05.2006, 00:00 14

Raiffeisen Banca pentru Locuinte isi va majora capitalul social cu 30 mil. lei (echivalentul a 8,6 milioane de euro), pana la 96 de milioane de lei.

"Majorarea de capital era un pas firesc, tinand cont de strategia si planurile de expansiune pe care intentionam sa le avem in perioada urmatoare. Am intrat primii pe aceasta nisa si vrem sa ramanem lideri", a declarat Ionut Costea (foto), presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL). Operatiunea va fi realizata prin aportul in numerar al actionarilor. In urma acestei operatiuni, Raiffeisen Bank si Schwaebisch Hall - Germania vor detine 33,32% din actiunile bancii, in timp ce Raiffeisen Bausparkasse Austria va avea un pachet de 33,35% din titlurile institutiei.

Activele RBL s-au dublat anul trecut, ajungand la 40 de milioane de euro, in timp ce valoarea medie a unui contract a fost de peste 5.400 de euro, peste valoarea planificata.

Anul acesta banca va acorda primele credite, odata cu finalizarea perioadei in care clientii au constituit economiile proprii. RBL are in plan si introducerea unui produs care sa dinamizeze vanzarile, presupunand o perioada de economisire mai scurta. Clientii pot aduce la banca suma pe care se angajeaza prin contract sa o economiseasca intr-o singura transa, iar dupa trei luni pot beneficia de credit din partea bancii, insa la o dobanda usor mai mare decat cea standard, de 6% pe an. Totodata, banca are in plan extinderea retelei de distributie, prin incheierea de parteneriate cu mari retaileri, dupa modelul colaborarii cu Posta Romana, dar si cu mari angajatori. Pana in prezent, cererea pentru produsul oferit a fost mai mare in regiunile tarii decat in Capitala, in topul vanzarilor intrand Timisoara si Iasi. RBL a fost primul jucator din sistem specializat pe domeniul de economisire-creditare in domeniul locativ, incepandu-si activitatea la jumatatea anului 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO