Bănci și Asigurări

Randamentul titlurilor de stat rămâne ridicat: titlurile de stat pe 10 ani, în lei, au fost cotate ieri la o rată de 9,28% pe piaţa secundară

Randamentul titlurilor de stat rămâne ridicat:...

Autor: Cristina Bellu

18.10.2022, 12:50 379

Titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani au fost cotate marţi cu o rată de referinţă de 9,28% pe piaţa secundară, în scădere uşoară faţă de randamentul (dobânda efectivă de tranzacţionare) de 9,29% afişat la începutul săptămânii, dar la un nivel ridicat comparativ cu evoluţia înregistrată în ultimele trei luni.

Potrivit datelor băncii centrale, în cursul zilei de luni au fost tranzacţionate 178 titluri denominate în lei, cu un volum total de 3,5 mld.lei.

La titlurile de stat pe 6 luni, dobânda afişată marţi este de 8,3%, în scădere de la 8,31% luni, iar la cele cu scadenţa la 3 ani rata de referinţă este de 9,31%, nivel similar cu cel înregistrat la începutul săptămânii.

La începutul lunii, BNR afişa o cotaţie de 8,68% pentru titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani.

Ratele de referinţă pentru titlurile de stat sunt calculate zilnic de către Thomson-Reuters.

Tot astăzi, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat la 8,18% în creştere de la 8,17% la începutul săptămânii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO