Bănci și Asigurări

Randamentul la obligatiunile pe 5 ani urca la 7,21%

06.04.2007, 21:19 14

Finantele au vandut ieri obligatiuni pe cinci ani in valoare de un miliard de lei (300 mil. euro) la un randament mediu de 7,21% pe an.
Comparativ cu licitatia precedenta, derulata in martie, randamentul a urcat cu 0,18 puncte procentuale. La fel ca in martie, Finantele au vandut numai doua treimi din volumul de obligatiuni anuntate, in conditiile in care dealerii au cerut un randament prea mare. Volumul anuntat de finante era de 1,5 mld. lei, iar cererea totala a depasit cu putin 2 mld. lei (615 mil. euro). Finantele au fixat din nou valoarea cuponului la 6,5% pe an, iar licitatia s-a desfasurat in functie de pret. Statul a respins toate ofertele de pret mai mici de 96,35% din valoarea nominala. In aceste conditii, randamentul maxim (pana la scadenta) pe care statul a acceptat sa-l plateasca a fost de 7,41% pe an. In martie, limita inferioara de pret fusese stabilita la 97,22%, corespunzator unui randament de 7,18% pe an.
Pentru luna aceasta Finantele mai au programate o licitatie de obligatiuni, cu o valoare de 100 mil. lei si doua pentru vanzarea de certificate de trezorerie pe un an, in valoare de 1,6 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO