Bănci și Asigurări

Raiffeisen îşi revizuieşte prognoza de inflaţie pe 2011: 5,3% în loc de 4,5%

Autor: Razvan Voican

12.04.2011, 15:12 39

Surprinşi de creşterea inflaţiei anuale la 8% în martie,analiştii Raiffeisen şi-au revizuit semnificativ prognoza pentrufinalul de an, anticipând un nivel de 5,3%, faţă de prognozaanterioară de 4,5%. Raiffeisen se aşteaptă ca şi BNR să facă omişcare similară, în condiţiile în care banca centrală prognoza înfebruarie o inflaţie de 3,6% pentru sfârşitul acestui an - nivelcare apare acum ca imposibil de atins.

"Aşteptările inflaţioniste la nivelul publicului ar putea creşteavând în vedere că rata inflaţiei se situează la un nivel ridicatdeja de o perioadă lungă de timp. Dacă şocurile adverse vorcontinua să se materializeze, inflaţia anuală ar putea creşte spre8,5 - 8,7% în iunie, înainte de a scădea la ceva mai mult de 6% îniulie datorită efectului de bază statistic."

Raiffeisen estimează că România va avea la sfârşitul anului oinflaţie mare în comparaţie cu alte ţări din UE şi oricum în afaraţintei BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO