Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank continuă să investescă în parteneriate cu startup-urile fintech şi lansează împreună cu Rodbun, companie agricolă locală, un program care va ajuta startup-urile care deţin soluţii sau tehnologii în agricultură să dezolte proiecte pilot

Raiffeisen Bank continuă să investescă în...

Autor: Cristina Bellu

24.11.2021, 15:27 165

Raiffeisen Bank Romania in parteneriat cu Rodbun, companie agricolă locală deţinută de Alexandru Iancu şi Daniel Muntean, lansează proiectul Elevator Lab  ESG in Agriculture: Cross-Industry Partnership Program, o nouă ediţie a programului de parteneriat global al Raiffeisen Bank International (RBI),  care sprijină startup-urile fintech si agritech care deţin soluţii sau tehnologii în agricultură să dezolte proiecte pilot împreună cu instituţia bancară.  

“Sprijinim iniţiativele verzi şi ne dorim să contribuim activ la agricultura bio, să fim alături de fermieri mici sau mari din România pentru dezvoltarea afacerilor lor cât mai  sustenabil, cu ajutorul tehnologiei”, spune Cristian Sporis, vicepresedinte Corporatii la Raiffeisen Bank. 

Daniel Muntean, CEO Rodbun, consideră că agricultura este deopotriva cel mai mare beneficiar al masurilor de reducere a incalzirii globale, cat şi unul dintre cei mai mari responsabili sa acţioneze in acest sens.

“În ultimii patru ani am facut pasi importanti in ceea ce priveste orientarea unei parţi semnificative din fermele partenere catre cultura ecologica. Intre valorile de baza Rodbun am prevazut faptul ca "rodul" trebuie sa fie "bun" inclusiv pentru pamant si pentru aer. Astazi am ajuns la o suprafata de 2.200 ha exploatata in sistem ecologic. Suntem nerabdatori sa descoperim impreuna cu partenerii nostri din Raiffeisen Bank, cele  mai noi inovatii in zona E.S.G”, spune Daniel Muntean.

Startup-urile interesate pot sa aplice deja pe site-ul oficial al Elevator Lab: https://elevator-lab.com/partnership-program/esg-in-agriculture/ pana la data de 15 decembrie 2021. 

“Anul acesta intram mai mult in zona de research si inovatie si cautam un start-up „later stage” nu numai din aria de fintech, ci si din zona de agritech. Startup-ul pe care il vom alege si care ni se va alatura pentru perioada de “proof of concept” va beneficia de mentorat si invatare atat din partea specialistilor din grupul Raiffeisen, dar si din partea unui jucator roman cu experienta si expertiza in agricultura, Rodbun", explică Andreea Porojan – Fintech Partenrship Manager si coordonatorul Programului Elevator Lab in Romania.

Printre soluţiile la care se uită cele două companii fac parte modalităţile inovatoare de dezvoltare a culturilor astfel incat ele sa devina mai rezistente si pentru a aborda problemele tot mai mari legate de schimbarile climatice (avand in vedere si noile reglementari UE legate de subventii); Solutii/instrumente Blockchain, IOT (internet of things), ML (machine learning) pentru auditarea profilarii CO2 şi emiterea automata a Certificatelor Verzi (GC) si transformarea certificatelor verzi in subventii; Tehnologii care experimenteaza cu solutii/alternative „la sfarsitul vietii” pentru exploatarea, transformarea sau reducerea deseurilor agricole; platforme de e-learning pentru fermieri care sa detina si functii de colectare a datelor privind impactul ESG (reducerea amprenta CO2) pentru a dobandi si incuraja clientii sa aplice/sa foloseasca abordari neconventionale de marketing direct si servicii Beyond Banking. 

Lansat in iunie 2017, Elevator Lab este un program de parteneriate organizat de grupul Raiffeisen Bank International (RBI).

Elevator Lab a devenit cel mai mare program de parteneriate corporate in domeniul fintech din Europa Centrala si de Est, oferind participantilor acces potential la 14 piete diferite acolo unde grupul Raiffeisen este prezent.  

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din România si peste 2,22 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 660 de ATM-uri, 450 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.600 de POS-uri. 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO