Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a depăşit pragul de jumătate de milion de carduri de credit

Raiffeisen Bank a depăşit pragul de jumătate de milion...

Autor: Claudia Medrega

10.12.2018, 00:00 188

Raiffeisen Bank a depăşit nivelul de 500.000 de carduri de cumpărături, susţinând că are cel mai mare portofoliu de carduri de credit al unei bănci din România. Îmbunătăţirea continuă a funcţionalităţilor şi serviciilor oferite, extinderea parteneriatelor cu comercianţii, dublate de o situaţie macroeconomică favorabilă, au dus la o creştere cu aproape 10% a numărului de carduri de credit nou emise în ultimul an.

În primele 9 luni ale lui 2018, volumele tranzacţionate la comercianţi au crescut cu aproape 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Cota de piaţă a Raiffeisen Bank este în creştere, ajungând la 17% din totalul cardurilor de credit valide şi în circulaţie, conform datelor publicate de BNR, la finalul trimestrului al treilea 2018. Din luna noiembrie 2018, banca oferă posibilitatea clienţilor persoane fizice de a obţine cardul imediat.

Beneficiile cardului de cumpărături sunt: o linie de credit de până la 30.000 de lei, perioadă de graţie la dobândă de până la 56 de zile, rate fără dobândă şi puncte Multishop la partenerii Raiffeisen Bank, discounturi în magazinele partenere din programul MasterCard Premium (pentru cardurile Gold, World şi World Elite) sau sume de bani în numerar pentru acoperirea unor nevoi urgente, potrivit informaţiilor transmise de Raiffeisen.

„În perioada de Black Friday - cea mai aşteptată perioadă de reduceri din an, cu tranzacţii record - ne-am concentrat atenţia pe emiterea de carduri de cumpărături co-brand eMAG - Raiffeisen Bank“, a spus Vasile Tanasa, manager card de credit la Raiffeisen Bank.

În prezent, portofoliul de carduri de cumpărături co-brand eMAG-Raiffeisen Bank se îndreaptă spre pragul de 25.000 de carduri.  Raiffeisen Bank are 2 milioane de clienţi persoane fizice, aproximativ 100.000 de IMM-uri şi 5.700 de corporaţii. La sfârşitul celui de-al treilea trimestru din 2018, banca avea o reţea de peste 930 de ATM-uri, aproximativ 19.300 de POS-uri şi 210 maşini multifuncţionale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO