Bănci și Asigurări

PwC România a asistat Banca Transilvania în achiziţia OTP Bank România

PwC România a asistat Banca Transilvania în achiziţia...

Autor: Cristina Bellu

15.02.2024, 11:45 287

O echipă de specialişti în tranzacţii a PwC România a acordat servicii de due diligence Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România, în tranzacţia prin care a cumpărat entităţile din România ale grupului ungar OTP, respectiv OTP Bank, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring şi alte entităţi.

Tranzacţia este supusă aprobării din partea autorităţilor de reglementare.

Experţii PwC România au oferit servicii de due diligence financiar, fiscal şi HR şi suport în negocierea tranzacţiei.

Echipa de consultanţi specializaţi în tranzacţii a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener şi Laura Paraschiv, Senior Manager. Serviciile de due diligence financiar au fost coordonate de Ana-Maria Butucaru, Partener, împreună cu Cătălina Gocea, Senior Manager şi Oana Stoia, Senior Manager, iar cele de asistenţă fiscală şi HR au fost asigurate de echipa coordonată de Andreea Mitiriţă, Partener şi alcătuită din Ramona Curta, Senior Manager, Monica Ardelean, Senior Manager, Bogdan Cârpă-veche, Director şi Gabriela Batîr, Senior Manager.

Tranzacţia prin care Banca Transilvania cumpără entităţile din România ale grupului maghiar OTP a fost anunţată pe 9 februarie, preţul fiind de 347,5 mil. euro, ceea ce înseamnă un multiplu de 0,75 faţă de activele OTP. În urma acestui acord, OTP Bank pleacă din România după 20 de ani, perioadă în care a câştigat teren, atât prin achiziţii, cât şi prin creştere organică, urcând în top 10 al celor mai mari bănci de pe piaţa locală.

BT este cea mai mare bancă din România şi din Europa de Sud-Est, acoperind toate segmentele de clienţi şi linii de afaceri din sectorul financiar. Are peste 4 milioane de clienţi, aproximativ 10.000 de angajaţi şi o reţea puternică de sucursale în toată ţara


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO