Bănci și Asigurări

Programul "Prima Casă", reluat după Sărbătorile de Paşte

Autor: Barbulescu Ovidiu

01.04.2011, 16:36 41

Noul program "Prima Casă", în care garanţia aferentă creditelorcontractate pentru achiziţionarea unei locuinţe sunt împărţiteîntre stat şi bancă, va începe după Sărbătorile de Paşte, înurmătoarele două săptămâni urmând să fie aprobate şi normele deaplicare, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, citat deMediafax.

El s-a întâlnit, la sediul instituţiei, cu preşedintele FonduluiNaţional de Garantare a Creditelor, pentru o evaluare a ofertelordepuse de bănci după decizia Guvernului de a împărţi garanţiaaferentă creditelor contractate pentru cumpărarea unei locuinţeprin programul "Prima Casă".

La finalul discuţiei, şeful Guvernului a arătat că dateneoficiale relevă existenţa a cel puţin două-trei bănci careacceptă noile condiţii la "Prima Casă", dar că opţiunea clară va ficonturată începând cu săptămâna viitoare, după publicarea înMonitorul Oficial a ordonanţei de modificare a programului.

"După Sărbătorile de Paşte, persoanele interesate pot merge labănci pentru a discuta de forma modificată. Niciun client care arecontract în derulare nu va fi afectat de modificări de costuri saurate", a spus Boc, care a apreciat că statul va putea astfel acordanoi împrumuturi pentru încă 40.000 familii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO