LIVE: Conferinţa ZF Agribusiness 2021, anul producţiilor istorice: Cum putem să menţinem rezultatele foarte bune? Ce rol joacă tehnologia, roboţii, senzorii şi dronele în dezvoltare?
Bănci și Asigurări

Profitul net al BRD a scăzut cu 13,7% în primul semestru, la 367 mil. lei

Profitul net al BRD - Groupe Société Générale (BRD) a scăzut cu13,7% în primul semestru, la 366,9 milioane lei ( 88,4 milioaneeuro), de la 425,2 milioane lei în intervalul similar din 2009, iaractivele au crescut cu 4,9% comparativ cu sfârşitul anului trecut,la 48,3 miliarde lei, scrie Mediafax Business.

Activele totale ale băncii la situau la finele lunii decembrie aanului trecut la 46,3 miliarde lei.

Costul net al riscului a crescut în ianuarie-iunie cu 53,9%, la628 milioane lei ( 151 milioane euro), comparativ cu 408 milioanelei în acelaşi interval din 2009.

"Activitatea băncii este afectată de prelungirea crizeieconomice, care se traduce în mediul bancar printr-un ritm scăzutal cererii de produse bancare, respectiv printr-un nivel ridicat alcostului net al riscului. Eficienţa operaţiunilor BRD a fostsusţinută de măsurile interne de control al cheltuielilor, care aucontribuit la obţinerea unui foarte bun raport cost-venit.Rentabilitatea activităţii bancare, în general, a rămas la un nivelsuperior mediei sistemului bancar, iar performanţele operaţionale -creşterea venitului net bancar - reprezintă o dovadă a faptului cămodelul de business al băncii este unul viabil, care dă rezultatechiar în circumstanţele unei crize economice prelungite", adeclarat în raport preşedintele - director general al BRD - GroupeSociété Générale, Guy Poupet. Citiţi mai mult despre rezultatelefinanciare ale BRD pe www.mediafax.biz

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.