Bănci și Asigurări

Producătorul de hârtie igienică şi carton ondulat Vrancart Adjud contractează o finanţare de 16 mil. euro de la BRD pentru construcţia unui parc fotovoltaic în apropriere de Adjud, cu o putere instalată de 20,5 MW

Producătorul de hârtie igienică şi carton ondulat...

Autor: Cristina Bellu

18.12.2023, 11:59 222

BRD a acordat o finanţare de 16 mil. euro companiei Vrancart Adjud (simbol bursier VNC), producător de hârtie igienică şi carton ondulat controlat de SIF Banat-Crişana şi cu Pavăl Holding în acţionariat, pentru construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 20,5 MW.

Proiectul presupune instalarea a 31.680 panouri solare care vor fi amplasate în zona adiacentă municipiului Adjud, pe un teren de 29 hectare, energia produsă de parcul fotovoltaic urmând să fie consumată de companie în procesul de producţie, iar surplusul să fie livrat în reţeaua naţională de transport şi distribuţie a energiei electrice, spun oficialii BRD.

„Vrancart iniţiază acest proiect al cărui impact va fi semnificativ atât pentru companie, cât mai ales pentru comunitate”, adaugă Paul Dumitrescu, directorul general al Vrancart S.A.

Vrancart S.A. este unul din principalii jucători pe piaţa produselor de carton ondulat şi a hârtiilor igienico-sanitare din România. Fondată în 1977, compania este listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, acţionarii majoritari fiind Lion Capital S.A. şi Pavăl Holding.

BRD Groupe Société Générale operează o reţea de 432 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO